Vaarbewijs in het buitenland

Als je vaarbewijs 1 of 2 hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk gebruikt maken van het bewijs. Nederland biedt veel mogelijkheden om te varen, maar ook in het buitenland zijn er veel mogelijkheden. Maar hoe zit het eigenlijk met het vaarbewijs?

De regels:

Vaarbewijs 1 geldt in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) for inland waters. Deze krijg je na het behalen van Vaarbewijs 1. Je mag hiermee op rivieren, kanalen en meren varen, maar niet op de kustwateren.

Vaarbewijs 2 geldt in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) for inland and coastal waters. Deze krijg je na het behalen van Vaarbewijs 2. Hiermee mag je ook op de kustwateren varen.

Wat is de ICC?

Een ICC is een Internationaal Certificaat van Competentie betreffende de bevoegdheid van gebruikers van pleziervaartuigen. Het is een vertaling van het Vaarbewijs in het Engels. Alle nieuwe afgegeven Vaarbewijzen komen automatisch in het bezit van een ICC. Met Vaarbewijs 1 krijg je het ICC for inland waters. Met Vaarbewijs 2 krijg je het ICC for inland and coastal waters.

Let op, in elk land zijn de regels voor de ICC anders. Zo is de ICC in Spanje pas verplicht bij een boot met meer dan 9,5pk maar in Duitsland al vanaf 5pk.

  • Volledig gratis
  • Onbeperkt
  • Altijd up-to-date
Start gratis oefen examen