CBR verantwoordelijk voor afnemen recreatievaartexamens

Wist u dat vanaf 1 januari 2020 het CBR recreatievaartexamens af neemt? Het gaat hierbij om het Klein Vaarbewijs I en II en het Groot Pleziervaartbewijs II. Ook verzorgt het CBR dan de uitgifte van vaarbewijzen en ICC’s voor de recreatievaart.

Wat gaat er veranderen?

Kort gezegd gaat er nauwelijks iets veranderen. Toch zijn er wel enkele kleine veranderingen die u wellicht gaat merken;

  1. De afgifte van uw vaarbewijs krijgt u na het slagen van het examen niet direct mee naar huis maar zult u na ongeveer 2 weken in huis hebben.
  2. U krijgt een (nieuwe) andere pas vanaf 2020.
  3. Meerdere locaties om uw examen te doen. Het CBR beschikt over verschillende examen centra waar u een examen kunt doen.

Wat zijn de kosten?

De kosten blijven relatief laag. Voor een examen betaalt u €42. Dit examen kunt u alleen doen op een locatie van het CBR. Wilt u extra tijd dan is dat tegen betaling mogelijk. Standaard heeft u een uur de tijd voor een examen, maar als u graag een kwartier langer de tijd wilt kan dat voor €52,50.

Reserveren

Om een examen te kunnen doen zult u moeten reserveren bij het CBR. Dit kan via de speciale Recreatievaart website van het CBR.

Toegevoegd op 01-01-2020
Leestijd 3 minuten

Wij zijn Gratis-Vaarbewijs-Examen.nl Bij ons oefen je gratis en onbeperkt voor KVB1 en KVB2 theorie-examens.

  • Écht volledig gratis
  • Onbeperkt oefenen
  • Altijd up-to-date
Start gratis oefen examen